2015-ben is Electrolux Design Lab

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok | 2015.01.10. 14.41 | Módosítva : 2015.01.10. 14.45

A nemzetközi pályázat kiírói „Egészséges, boldog gyerekek” témakörben a családoknak szóló kreatív ötleteket várnak a formatervezést tanuló egyetemistáktól. A győztes hat hónapos fizetett gyakornoki állást és 10 000 euró jutalmat kap!

Örömmel adjuk hírül, hogy kihirdették a 2015-ös Electrolux Design Lab témáit. Ismét lehetőség nyílik Cosovan Tamás,  Hosszú Gergely, Szabó Levente magyar versenyzők sikerét megismételni, akik már átélhették a nemzetközi Electrolux Design Lab első helyezésével járó élményeket. De nemcsak ők értek el kiemelkedő eredményt az évtizedes múlttal rendelkező formatervezési design pályázaton, ahol évről évre több száz ifjú formatervező méri össze kreativitását. Miklósi Ádám egy formabontó sous-vide sütő tervével jutott a döntőbe 2011-ben, míg 2013-ban as  Csernátony Fanni koncepciójával a legjobb 20 között végzett. A 2014–es pályázaton a száz legjobb közé bekerült Koczka Kristóf egy intelligens bioszféra tervével, míg Kovács Apor PET palack újrahasznosító készülékterve a döntős ötletek közé jutott.

Electrolux Design Lab a háztartási készülékek jövőjébe enged bepillantást. Világszerte  fiatal és tehetséges tervezők olyan új, innovatív ötleteket hozhatnak létre, amelyek javítják a gyermekes családok életét. A versenyre három témakörben nevezhetnek a formatervezést tanuló egyetemisták. Főzés, textilápolás és légtisztítás témakörökben, termékek, kiegészítők, fogyasztási cikkek és szolgáltatások terveit küldhetik be. A versenyre 2015. március 4-étől lehet nevezni, a nevezési időszak április 8-án zárul.

Az Electrolux Design Lab a fiatal, tehetséges tervezők számára elsősorban bemutatkozási lehetőséget jelent. Az elmúlt években számos pályázó kapott állásajánlatot, illetve munkalehetőséget a versenynek köszönhetően. Az Electrolux Design Lab első helyezettje egy hat hónapos fizetett gyakornoki állást tölthet majd be az Electrolux egyik globális tervezőközpontjában. Emellett első helyezett 10 000 euró, a második 6000 euró, a harmadik helyezett pedig 4000 euró jutalomban részesül. A versenyben 2000 euró értékű közönségdíjat is hirdetnek, amelyet a legtöbb online szavazatot elnyerő koncepciónak ítélnek.

További információk a Design Lab weboldalán. Képünkön a 2014-es verseny egyik konepciója, a Pecera