Zöldfűszeres sertésszűz sült répával és karfiolpürével

Kategória: Konyhavarázs | 2018.12.01. 21.03 | Módosítva : 2018.12.02. 08.42

A sovány sertésszűz jól elkészítve nem lesz száraz. Érdemes szuvidolni (vákuum tasakban néhány órán át alacsony hőfokon párolni), mert így megőrzi intenzív ízét és szaftos marad. 

Hozzávalók 2 személyre

A sárgarépához: 

1 kis csokor zöldfűszer vegyesen (zsálya, kakukkfű, rozmaring)

5-6 szál sárgarépa

2-3 ek olívaolaj

só, bors

 A sertésszűzhöz:

1 db sertésszűz

só, bors

A karfiolpüréhez:

1 kis fej karfiol

80 g vaj

5 evőkanál reszelt parmezán

só, bors

Elkészítés

A sárgarépákat félbe, majd negyedekre vágjuk és egy nagyobb tálba rakjuk őket. A zöldfűszereket felaprítjuk, egy nagyobb csipetet a répára szórunk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, átkeverjük, majd vákuum tasakba rakjuk és levákuumozzuk. A megtisztított sertésszüzet beleforgatjuk a zöldfűszerekbe, sóba, borsba, belerakjuk ezt is egy vákuum tasakba és levákuumozzuk. A répát és a sertésszüzet is berakjuk 85 fokra kb. 3 óra 30 percre, sous vide programra. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük és forró, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a vajat és a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, végül ízlés szerint pépesítjük.

A sárgarépákat kivesszük a tasakból és forró serpenyőben kissé lepirítjuk. A sertésszüzet is kivesszük a vákuum tasakból, forró serpenyőben megpirítjuk minden oldalát, majd szeletekre vágva tálaljuk a sárgarépával és a karfiolpürével.