Céklakrémleves füstölt pisztránggal AEG indukciós főzőlapon

Kategória: Konyhavarázs | 2022.03.20. 15.17 | Módosítva : 2022.04.17. 16.51

Ezzel a gyönyörű, élénk színű levessel biztosan lenyűgözöd családodat vagy vacsoravendégeidet. AEG gőzsütő Vital programján és AEG indukciós főzőlapon készül.

Hozzávalók

800 g közepes cékla
1 csokor mogyoróhagyma
4 szál friss kakukkfű
2 db babérlevél
1 késhegynyi szegfűszeg
450 ml zöldségleves alaplé
200 ml tejszín
150 ml tejföl
200 g füstölt pisztrángfilé
1 kis csokor friss kapor
tengeri só

Elkészítés

Főzési és sütési idő: 62 perc
A megmosott céklát egy perforált sütőtepsire helyezzük, majd sütőbe tesszük. 99 °C-on Vital gőzprogramon pároljuk kb. 60 percig, a céklák méretétől függően. Ezalatt megtisztítjuk és kockára vágjuk a mogyoróhagymát. A kakukkfüvet, a babérlevelet és a szegfűszeget egy teatojásba tesszük. Amikor a cékla megpuhult, meghámozzuk, egyforma kockákra vágva egy közepes lábasba tesszük. A fűszernövényekkel, a felaprított mogyoróhagymával, a zöldség alaplével, a tejszínnel, valamint egy teáskanál sóval összeforraljuk és negyedóráig főzzük indukciós főzőlapon (például az AEG IKE64450XB beépíthető főzőlapon).

A tejfölt enyhén sózva, ízlés szerint hozzáadott apróra vágott kaporral összekeverjük. A  füstölt halfilét egy perforált sütőtepsin pároljuk kb. 2 percig Vital gőzprogramon, 95 °C-ra előmelegített sütőben. Kiszedjük a fűszereket a levesből, és a levest botmixerrel összedolgozzuk sima állagúra. A halfilét hat részre vágjuk. Egy kanál kapros krémmel és a füstölt pisztránggal tálaljuk.