Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Sok jó gép kis helyen is elfér! - lakberendezési tanácsok hely szűkében levőknek

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok | 2012.10.31. 13.09 | Módosítva : 2012.10.31. 13.23

Most költöztél új lakásba, de a konyha, esetleg a fürdő sehogy sem akar elég nagy lenni az átlagos méretű háztartási gépeknek?  Az előző lakóktól „örökölt” konyhabútort nem szeretnéd lecserélni? Hol találunk egy pont a fal mellé becsusszanó hűtőgépet, egy nem túl ormótlan főzőlapot vagy egy megfelelően kicsi mosogatógépet, ami akár néhány négyzetméteres első konyhánkban is elfér?
Ne aggódj, a Márkabolt.hu most is tudja a megoldást a kérdésre!

Kezdjük máris a mosásnál. A fürdőszobák – mint azt mindannyian tudjuk – sosem lehetnek elég nagyok...és a mosókonyhák sem. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minél ügyesebben használjuk a teret.
Ilyenkor jöhet jól egy keskeny mosógép, ami akár a mosdókagyló mellett is elfér. Vagy egy egymásra építhető elöltöltős mosógép és szárítógép kombináció, amivel a fregoli helyét is megspórolhatjuk. De akár egy kompakt méretű EWC 1350 jelzésű mosógép is meghúzhatja magát a szűkös sarkokban.

Térjünk át a konyhába, ahol több fronton is támadhat a helyhiány. Egyrészt itt a hűtőszekrény. Mi a cél? Minél kisebb helyen minél több finomság! Egyszemélyes legény/leánylakásba vagy akár az irodába is tökéletes választás az Electrolux -akár még pult alá is építhető- fagyasztós hűtőszekrénye, ami 540x815x548 mm-es méretével bajnok a konyhai helykihasználásban!

És ha már a pultoknál tartunk... ugye Nálad sincs soha elég hely a konyhapulton? Tudod, hogy  hogyan oldhatod meg a helyzetet? Építsd meg saját igényeid szerint a főzőlapod. Íme néhány ötlet:
Ha csak néha főzöl, akkor Neked találták ki az AEG keskeny, beépíthető dominó főzőlapjait, amiket kedvedre variálhatsz! Válaszd a keskeny, két főzőzónás indukciós vagy akár kerámia főzőlapot és máris nyertél két főzőzónányi helyet.
Sokszor készítesz kínait? A Te igazi segítőtársad a kis helyet foglaló Wok indukciós főzőlap lesz.
Elegendő számodra akár egy főzőzóna is? Válaszd a keret nélküli, akár világos konyhabútorhoz is remekül passzoló beépíthető főzőlapot.

Ugye máris azt tervezed, hogy mi hova fog kerülni?! Akkor még van néhány ötletünk!

Ugyan ki szeret a koszos mosogatóvízben pacsálni? Na de mi van, ha sehogy sem tudunk a konyhába passzírozni egy szép és praktikus mosogatógépet (átlagos panelkonyhákban tipikus eset)?
Az AEG Favorit 55210 SO jelzésű 6 terítékes mosogatógépe uralni fogja kis konyhád káoszát! 545X447x480 mm-es méreteinek hála pedig akár feleakkora helyen is elfér, mint egy átlagos 6 terítékes mosogatógép.

Végül jöjjön az egyik legnehezebben áthidalható probléma, a sütő. Egy sütővel szemben alapvető elvárás, hogy sok mindent elkészíthessünk benne egyszerre. Akkor mégis mi a megoldás? Vess be egy trükköt! Ha nem vagy a sütés megszállottja, rengeteg helyet nyerhetsz konyhádban. Nincs más dolgod, mint eleve kiiktatni a sütőt. Helyette szerezz be egy modern, sütési, olvasztási és grillezési funkcióval is ellátott AEG mikrohullámú sütőt! Az átlagos mikrókhoz képest nagyobb belső terében akár még muffint, ropogós pizzát vagy szaftos húsokat is készíthetsz. Ráadásul egy sütőhöz képest szinte alig foglal helyet.

Reméljük sikerült felvérteznünk Téged a helytakarékosság fortélyaival. Próbáld hát ki azonnal tudásod és lepj meg mindenkit kompakt, megtervezett és berendezett, ugyanakkor semmit sem nélkülöző konyháddal és fürdőszobáddal! A nézelődést pedig kezd a Márkabolt.hu-nál!