Cheesecake lime-mal és citrommal recept

Kategória: receptek | 2016.09.10. 09.55 | Módosítva : 2016.09.10. 21.24

Egyre népszerűbb itthon is a New York-i cheesecake, vagyis sajttorta. A torta alapja egy tejszínes, tojássárgával gazdagított sajtos krém. Ez aztán ízesíthető citrommal, fellazítható túróval, nyakon önthető egy kis eperszósszal, áfonyával vagy csokoládéöntettel. Az Electrolux Egy falat inspiráció rovatában Fördős Zé egy egészen egyszerű, lime-os verzióval örvendeztet meg minket.

Hozzávalók

a kekszes alaphoz:
215 g zabkeksz
3 evőkanál kristálycukor
60 g olvasztott vaj

a töltelékhez:
500 g krémsajt
120 g cukor
1 citrom reszelt héja és leve
1 lime reszelt héja és leve
1 vanília rúd
2 tojás

Elkészítés

Egy késes robotgéppel összezúzzuk a zabkekszet, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a cukrot. Alaposan összekeverjük és átöntjük egy csatos tortaformába. Lenyomkodjuk a morzsát a tortaforma aljára és peremet is húzunk a vajas zabkeksz morzsából. Az Electrolux Assistent robotgéppel fellazítjuk a krémsajtot, hozzáadjuk a cukrot, a citrom és a lime reszelt héját és levét, valamint a vanília rúd kikapart magjait. Az egészet alaposan elkeverjük és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A homogén tölteléket a kekszes alapra öntjük és eligazgatjuk. 170 fokos, előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük, hogy még kissé remegős maradjon a közepe. Reszelt lime héjjal díszítjük és alaposan, akár egy estén keresztül dermesztjük.

Az Electrolux Assistent EKM4000 konyhai robotgép nemcsak  krémkeverésre, de a tökéletes tojásfehérje hab készítésére is kiváló. Ismerd meg jobban ezt a készüléket!