Szték zöldborsmártással, fejes salátával

Kategória: Konyhavarázs | 2016.04.10. 18.15 | Módosítva : 2016.04.10. 19.12

Szereted az igazán szaftos, ízletes húsételeket? Fördős Zé szték-receptjét muszáj kipróbálnod. Készítsd indukciós főzőlapon! Igazán tavaszivá a hozzá kínált citrommal meglocsolt fejes saláta teszi.


Hozzávalók (4 fő részére)

A sztékhez:
80 dkg marha hátszín vagy fartő
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál vaj
só, bors

A zöldbors mártáshoz:
1 dl száraz fehér bor
½ l marhahús vagy alaplé
2,5 dl tejszín
50 g zöldbors
1 teáskanál balzsamecet

Elkészítés

A hússzeleteket szárazra töröljük. Egy serpenyőben kevés olajat magas lángon füstölésig hevítünk, visszavesszük a hőmérsékletet közepesen erősre (12-es fokozat) és a hússzeleteket egyenként kisütjük: félpercenként fordítunk egyet a szeleteken, közepesen átsült húshoz 4-5 percig. Az utolsó fordításnál sózzuk, borsozzuk a húst és mellédobunk egy kis darab vajat. Ezután tányérra tesszük és alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük. A zöldbors mártáshoz a bort a húsos serpenyőbe öntjük és 2-3 percig forraljuk. Hozzáadjuk a húslevest és 10 percig forraljuk, amíg a felére fő. Közben kissé felaprítjuk a borsot. Alacsonyra vesszük a hőmérsékletet, a mártáshoz adjuk a tejszínt és a zöldborsot. Egy kevés balzsamecettel ízesítjük és a szték mellé fejes salátával és sült krumplival kínáljuk.

 
Márkabolt Tipp: Ezt a tökéletes ételt nagyon gyorsan elkészítheted, főleg, ha indukciós főzőlapot használsz a szték sütéséhez. Az indukciós főzőlap precíz, gyors és biztonságos. A világ minden táján szívesen főznek indukciós főzőlapon, mert nagyon pontosan szabályozható a hőfok. Indukciós főzőlapon így piríthatsz nagy hőfokon húst, vagy olvaszthatsz nagyon alacsony hőfokon csokoládét.