Húsvéti quiche sonkával és tormával

Kategória: Konyhavarázs | 2014.03.31. 16.15 | Módosítva : 2014.03.31. 16.59

A quiche omlós tészta alapú, feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. francia konyha hagyományos étele, de szinte az egész világon ismerik és szeretik. Nem véletlenül: előre elkészíthető, melegen és hidegen is fogyasztható.
 
A quiche tölteléke  a klasszikus változatban, Quiche Lorraine-ben húsos szalonna, zsíros tejföl és tojás. Ha rakunk hozzá hagymát is, akkor Quiche Alsacienne-t, azaz elzászi quiche-t készítünk. Mi is megalkothatjuk saját húsvéti lepényünket az ünnep jellegzetes hozzávalóival: sonkával tojással és tormával. Ami minden francia pizza lepényben közös, az a tejszínes tojásos szósz, amivel nyakon öntjük a feltétet.

Érdemes frissen kisülten, forrón tálalni, de a quiche felmelegítve is finom és nagyon könnyű elcsomagolni – így vihetünk magunkkal a munkahelyünkre is néhány szeletet ebédre.

Hozzávalók

Az omlós tésztához:

200 g liszt
125 g vaj
1 csapott teáskanálnyi só
kb. 80-90 ml jéghideg víz

A töltelékhez:

200 ml tejszín
100 ml tej
Szerecsendió
50 g friss torma
200 g húsvéti sonka
1 póréhagyma
1 kis csokor snidling

A sonkás-tormás quiche-hez tökéletes segítőtárs lesz a dinnyepiros  Electrolux EKM 4000 tálas mixere, mely  könnyedén összedolgozza a hideg vajat a liszttel. Vagy éppen gyorsan simára dagasztja a tésztát, pürésíti a burgonyát, habosra keveri a krémet, esetleg kikeveri a tésztát. Bármit is készítesz,  bármennyi vendég üli körbe az asztalt, az Electrolux konyhai robotgépe a kezed alá dolgozik. Az 1000 Watt teljesítményű rozsdamentes készülék 10 sebességfokozata, számos kiegészítője rengeteg konyhai műveletben bizonyítja kiválóságát. Rozsdamentes acél dagasztófejjel, rozsdamentes keverőfejjel rendelkezik. Húsdarálóként, salátaprítóként is helyt fog állni.

Márkabolt Tipp: Kíváncsi vagy a pontos elkészítési módra? Az Electrolux chéfjének videóreceptjét itt nézheted meg!